Vacsina userov fora vie, ze moj hlavny amp je Peavey JSX. Som s nim maximalne spokojny, presne mi vyhovuje. (x krat spominany na roznych miestach fora
) Samozrejme ako kazdy z nas mame svoje aj ine vysnivane ampy a myslim, ze najblizsie to bude nieco zo stajne Fryette, pravdepodobne koncak 2/90.
Doteraz som pouzival k hlave Marshall box s Vintage 30 reprom, s ktorym si hlava velmi dobre rozumela/rozumie.
Po dlhej dobe spekulovania, rozmyslania, citania a skusania som sa rozhodol pre Orange boxy, ktore su chvalene na viacerych forach ako No.1
Rozhodoval som sa medzi Orange, Mesa, Marshall, Randall, ... bolo toho viac. Btw, spominane boxy som skusal na hlave JSX pomocou roznych gitar a vzdy mi vyslo to, ze dolezitejsi je box ako aparat. Lebo pri kazdom boxe sa aparat spraval VELMI odlisne
Nakoniec som sa vsak rozhodoval medzi Mesou a Orange, ale kedze Mesa su zatial dost drahe boxy a ich zvuk nebol pre mna taky zaujimavy ako Orange, tak som si kupil Orange box, ktory ma ovela vacsi bottom ako Mesa boxy a hlavne su citatelnejsie v stredoch a maju krasne basy. Dovolim si tvrdit, napriek vsetkej ucte k znacke Mesa, ktora je mojou oblubenou uz niekolko rokov, ze Orange boxy su PRE MNA OSOBNE lepsie ako Mesa box.
Tvrdim to na zaklade skusania a priameho porovnania. Taky celkovo pevnejsi zvuk ako Mesa. Lepsie sa presadil v kapele a hlavne krasne pocut kazdu strunu, hlavne, ked pouzivam Drop A ladenie na 7cke, v com zasa Mesa bola niekde inde. Ako zaver by som povedal, ze Mesa boxy su URCITE vynikajuce pre MESA aparaty, kde su samozrejme ine frekvencie skreslenia a tam sa to hodi najlepsie. No k mojmu JSX mi vysiel iny vitaz.
Prihadzujem foto mojho dnesneho prirastku.