Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 14:53:26
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: schemy na zapojenie snimacov  (Prečítané 66114 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #90 kedy: 22. Január , 2009, 13:07:12 »

A vlastne, ked otocim snimac, tak sa mi tiez zmeni faza, nie?
Zaznamenané

tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #91 kedy: 23. Január , 2009, 09:58:09 »

tak teda ako lebo ja som už z toho uuplne mimo ako mam zapojit tie snimače v protifaze

ako mam sniamče  prepojit? živy bude zem? na oboch? a oba mam maz zapnute pri hre, alebo len jeden ma byt v protifaze?

a mam ich mat otočene SJ  J S

ako ako zistim aky je kt. pol ked mam snimač bez tych štelovacich šrobikov  ha ha ha každa strana je taka ista ...asi len podla kabla kt. smeruje na dol  Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #92 kedy: 23. Január , 2009, 10:50:13 »

v protifaze znamena, ze jeden z nich je v protifaze. ked otocis oba, budu zase voci sebe vo faze. ze su zapojene v protifaze sa pozna okamzite na zvuku - ked hraju oba, zvuk je vyrazne tensi, vyskovejsi a slabsi.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #93 kedy: 27. Január , 2009, 14:03:26 »

rastis: Mal si pravdu. Mam snimace zapojene v protifaze. Zistil som, ze ten zvuk je nejaky tensi oproti krkovemu snimacu. Tak to potom bolo orginal zapojene dobre, aj ked som myslel ze nie. Akurat ze vobec nehrali flazolety. Preco? Ten zvuk v protifaze sa mi strasne paci.

tipek: Ked mas dva snimace, tak iba jeden zapojis opacne. Ked mas HSS, tak to neviem ako sa robi. Poly na HB zistis kompasom.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #94 kedy: 27. Január , 2009, 14:28:50 »

... Akurat ze vobec nehrali flazolety. Preco? ...

ktore flazolety ? vsetky ucite nie... aj na krkovom singly na strate sa neda zahrat flazolet nad 5tym prazcom prazdnej struny - to je fyzika... ja mam s tymi protifazovymi zvukmi skusenost, ze niektore flazolety, na ktore je clovek zvyknuty sa moc neozyvaju, ale zato sa daju najst zase nove, ktore sa moc neozyvaju pri beznom snimani...

...Poly na HB zistis kompasom.

alebo obycajnym magnetom...
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #95 kedy: 27. Január , 2009, 15:16:38 »

Na krkovom snimaci zahram vsetky flazolety. Dokonca aj malinko za tretim prazcom na g strune. Ked som na povodnom zapojeni dal medzipolohu, tak mi flazolety jednoducho hned skapinali ako som ich zahral.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #96 kedy: 27. Január , 2009, 15:19:02 »

Na krkovom snimaci zahram vsetky flazolety....

napisal som singel a dal som to ako priklad, ze nie vsetky flazolety sa ozyvaju pri roznych variaciach snimacov a ich kombinacii...
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #97 kedy: 27. Január , 2009, 15:26:15 »

a teda ved vychazdam z toho ,že vyvody na humbukery su na jednej strane a smeruju dole k ovladačom nie?

a nemusim ho otáčat stači len vymenit  živy za zem , a zem za živy teda nie?

a teraz ešte uistit sa chchem teda

zapojim snimač v protifaze samotny a ostatne snimače ked su neni zapojene už to hra? jak ma? alebo tie ostate snimače ovplivnuju tu protizazu?mag. polom?

a teda MC maroš ty si mal sniamče zapojene stale v protifaze a lubilo sa ti? a normalne zapojenie sa ti nepačilo  Bavím sa skvele dobre som pochopil?  ha ha ha
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #98 kedy: 27. Január , 2009, 18:03:02 »

v protifaze voci comu ? no jedine voci sebe navzajom. jeden snimac nemoze byt v protifaze - co je ten jeho protajsok s opacnou fazou ?
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #99 kedy: 27. Január , 2009, 18:22:18 »

a teda ved vychazdam z toho ,že vyvody na humbukery su na jednej strane a smeruju dole k ovladačom nie?

a nemusim ho otáčat stači len vymenit  živy za zem , a zem za živy teda nie?

a teraz ešte uistit sa chchem teda

zapojim snimač v protifaze samotny a ostatne snimače ked su neni zapojene už to hra? jak ma? alebo tie ostate snimače ovplivnuju tu protizazu?mag. polom?

a teda MC maroš ty si mal sniamče zapojene stale v protifaze a lubilo sa ti? a normalne zapojenie sa ti nepačilo  Bavím sa skvele dobre som pochopil?  ha ha ha

Ano. Na jednom snimaci prehodis zivy so zemou, nemusis otacat snimac. Magnetickym polom sa nic neovlyvnuje, Samotnemu snimacu to otocenie fazy nevadi a nepocujes ziadny rozdiel. Ked prepnes na dva snimace, tak az vtedy pocujes rozdiel vo zvuku. Tam sa iba nejako odcitavaju tie zvuky. Niekde som videl na to stranku, kde to bolo popisane aj s nameranymi grafmi.

Ja som mal najprv snimace zapojene normalne. Neskor som u krkoveho snimacu otocil fazu lebo ma srala ta medzipoloha.
Zaznamenané

the rocker
Hosť
« Odpoveď #100 kedy: 27. Január , 2009, 18:26:57 »

v protifaze voci comu ? no jedine voci sebe navzajom. jeden snimac nemoze byt v protifaze - co je ten jeho protajsok s opacnou fazou ?

Mozu byt v protifaze samotne cievky jedneho humbuckera.

Ale zaujimavejsi je samozrejme out of phase sound medzi samotnymi snimacmi - to ma taky ten pekny quack ton. Ako napr Mark Knopfler v Money for Nothing.

http://ie.youtube.com/watch?v=ZhJthbhsLdk&feature=related
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 18:28:27 od the rocker » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #101 kedy: 27. Január , 2009, 18:48:32 »

Mozu byt v protifaze samotne cievky jedneho humbuckera.
...

fakt ?  No hanbím sa.. ja ze bola rec o snimaci ako takom a jeho zapojeni smerom von, nie vnutornom...
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #102 kedy: 27. Január , 2009, 19:03:06 »

Aj samotne cievky maju + a -. Mozes ich zapojit pri seriovom zapojeni -++-, +--+, -+-+ alebo +-+-. Tak ma teraz napadlo, ze to prepinanie zo serioveho na paralelne pomocou prepinaca asi tiez otoci aj fazu na tom samotnom snimaci a preto hra tensie a krajsie na cistom zvuku. :)

tipek:
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 19:03:33 od mcmaros » Zaznamenané

lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #103 kedy: 27. Január , 2009, 19:09:31 »

Citácia
Akurat ze vobec nehrali flazolety. Preco?
Zamysli sa (za mna), ci tam nie je uzol (kmitna ci ako sa tomu nadava).
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #104 kedy: 27. Január , 2009, 19:20:41 »

Aj samotne cievky maju + a -. Mozes ich zapojit pri seriovom zapojeni -++-, +--+, -+-+ alebo +-+-. Tak ma teraz napadlo, ze to prepinanie zo serioveho na paralelne pomocou prepinaca asi tiez otoci aj fazu na tom samotnom snimaci a preto hra tensie a krajsie na cistom zvuku. :)...

trosku to mas domotkane s tymi minus a plus, co si tam povypisoval, a nezabudaj, ze ty uz cievky v HB mas v protifaze predovsetkym magneticky, ale to je jedno...  paralelne zapojenie Ti predovsetkym vyznamnym sposobom znizi odpor celeho snimacu, tam hladaj pravdu o vacsich vyskach a nizsom vystupe...

este raz - jeden snimac ako celok nemoze byt sam v proti faze - ci zapojim vystup tak alebo opacne je uplne jedno - hrat bude v oboch pripadoch totozne. v protifaze mozu byt navzajom 2 snimace - jeden je zapojeny jednym sposobom a druhy opacnym... je to sice trochu o slovickareni, ale ide o pocholenie logiky veci...
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 19:25:32 od rastis » Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 22 otázok.