Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 04:41:37
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Peavey MSDI™ microphone-simulated XLR direct output v kombe  (Prečítané 5102 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 11. Máj , 2009, 20:15:05 »

mal som na mysli nahravanie v studiu, doma, v skusobni a pod.  Žmurk

tak ano... ale pokial by som riesil HW speaker simulator, tak urcite aj s umelou zatazou, napriklad ten Palmer... inak inpluzy, alebo dnes uz aj kopec SW simulatorov... predpokladam, ze sa bavime o nahravani do pocitacu.
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #16 kedy: 11. Máj , 2009, 22:10:13 »

ano o nahravani do PC hlavne. tu skor ide o ze sa tu objavuje nahravanie seriozneho lampoveho skreslenia, mozno aj v domacich podmienkach, bez simulacii a co sa tyka tej umelej zataze, neviem ako by sa to riesilo v tomto pripade a ci by to bolo potrebne ale nevyznam sa do toho ako sa to napaja ta umela zataz a pod.

a pokial je na kombe to iste co na tej krabicke, tak by to mozno mozne bolo aj ked neviem presne ako to funguje, myslis DI Box so simulatorom bedne? lebo tym padom by sa eliminovala potreba toho XLR nie? ci v tom mam chaos?  :)
« Posledná zmena: 11. Máj , 2009, 22:13:55 od bigbadbrad » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 11. Máj , 2009, 23:10:05 »

dnes sa da v pocitaci tak osimulovat box, ako nikdy predtym. inpulzy su hovadska vec, aj mnohe SW speaker simulatory zneju uplne dokonale. nepoznam sice tu Peavey krabicku, ale vsetky bezne HW speak. simulatory co poznam zneju nahovno... ked uz, tak potom tie fajnove, ako som spominal napr. ten Palmer, ktory som sice nikdy neskusal, ale ma dobry chyr, u nas ho roky pouziva Griglak... nehovorim, ze umela zataz je nevyhnutnost, ale je to uz dalsia pridana hodnota - mozes tahat zvuk uz aj z vysoleneho koncaku, co moze byt fajn...

...tu skor ide o ze sa tu objavuje nahravanie seriozneho lampoveho skreslenia, mozno aj v domacich podmienkach...

ale vsak ta moznost je tu uz roky, odkedy sa na pocitacoch rozbehli simulacie, ja tak nahravam tiez uz roky... to mas jedno, ci Ti box simuluje nejaka krabicka, ktora je vlastne iba pevne nastaveny EQ alebo to robis v kompe, kde je tych moznosti o cosi viac...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #18 kedy: 12. Máj , 2009, 07:21:06 »

dnes sa da v pocitaci tak osimulovat box, ako nikdy predtym. inpulzy su hovadska vec, aj mnohe SW speaker simulatory zneju uplne dokonale. nepoznam sice tu Peavey krabicku, ale vsetky bezne HW speak. simulatory co poznam zneju nahovno... ked uz, tak potom tie fajnove, ako som spominal napr. ten Palmer, ktory som sice nikdy neskusal, ale ma dobry chyr, u nas ho roky pouziva Griglak... nehovorim, ze umela zataz je nevyhnutnost, ale je to uz dalsia pridana hodnota - mozes tahat zvuk uz aj z vysoleneho koncaku, co moze byt fajn...
ADA robila taku vec, ze Ampulator, ktory obsahoval okrem speaker simulatora (MicroCab) aj jednu malu flasku, ktora je zapojena ako vykonova lampa aj s malym trafkom, ma to simulovat koncak od neviem akeho az po vytaveny, a speaker simulator obsahuje dalsie trafko, co ma simulovat sa reakciu reproduktora, cize to nie je len cisty frekvencny filter.. nestretol sa s tym niekto?

co som cital na nete tak si to pochvalovali, davali to na porovnatelnu priecku s palmerom. niekde na DIY fore som nasiel typka, co si to postavil podla zverejnenych schem od ady a ukazky mu IMO zneli celkom fajn.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 12. Máj , 2009, 15:31:14 »

ADA robila taku vec, ze Ampulator, ktory obsahoval okrem speaker simulatora (MicroCab) aj jednu malu flasku, ktora je zapojena ako vykonova lampa aj s malym trafkom, ma to simulovat koncak od neviem akeho az po vytaveny, a speaker simulator obsahuje dalsie trafko, co ma simulovat sa reakciu reproduktora, cize to nie je len cisty frekvencny filter.. nestretol sa s tym niekto?

co som cital na nete tak si to pochvalovali, davali to na porovnatelnu priecku s palmerom. niekde na DIY fore som nasiel typka, co si to postavil podla zverejnenych schem od ady a ukazky mu IMO zneli celkom fajn.

ja som svojho casu navrhoval Brdovi, ze nech postavi preamp s malou pentodou navyse, ktora bude tiez produkovat skreslenie - vsak o tom to je - pentodove skreslenie koncaku je ine, ako triodove preampu. takze mala pentoda v preampe navyse - Brdovi sa to aj pozdavalo ako napad, ale potom sme si zacali vysvetlovat o impedancno frekvencnych veciach okolo repraku atd. a potom tam uz bolo na mna moc piva, takze si z toho vela nepamatam :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #20 kedy: 12. Máj , 2009, 18:42:23 »

skusim este raz pohladat toho chalana z DYI fora, teraz si nepamatam presne, ci pouzil 12AX7 lampu alebo nejaku malu pentodu. pamatam sa, ze vychadzal zo schem pre ADA Ampulator a mal tam dorobenu taku ficuru cez prevodne trafko pre budenie lampoveho reverbu, ze sa to dalo pripojit aj na gitarovy box..

pastnem sem link potom, keby to niekoho zaujimalo..
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #21 kedy: 14. Máj , 2009, 12:39:30 »

dnes sa da v pocitaci tak osimulovat box, ako nikdy predtym. inpulzy su hovadska vec, aj mnohe SW speaker simulatory zneju uplne dokonale...
ale vsak ta moznost je tu uz roky, odkedy sa na pocitacoch rozbehli simulacie, ja tak nahravam tiez uz roky... to mas jedno, ci Ti box simuluje nejaka krabicka, ktora je vlastne iba pevne nastaveny EQ alebo to robis v kompe, kde je tych moznosti o cosi viac...

ved dobre, ja ti to neberiem :) ja som hlavne bol zvedavy ako by sa teda postupovalo pri napojeni toho komba do PC, do nejakeho Lexicon Alpha napr. a pod.

(upravil som nazov temy aj obrazky v prvom prispevku)
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #22 kedy: 14. Máj , 2009, 14:43:14 »

najlepsi simulator je Axetrak, co je odizolovany reprak v skrini so zabudovanym mikrakom  Na zdravie!
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #23 kedy: 14. Máj , 2009, 15:02:26 »

najlepsi simulator je Axetrak, co je odizolovany reprak v skrini so zabudovanym mikrakom  Na zdravie!

Existuje aj VST verzia?  ha ha ha
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #24 kedy: 14. Máj , 2009, 15:46:37 »

Existuje aj VST verzia?  ha ha ha

Bavím sa skvele
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 14. Máj , 2009, 15:48:18 »

tu je o AxeTrak
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 22 otázok.