Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 21:49:53
Strán: 1 ... 147 148 [149] 150 151 ... 172 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall VS. Mesa Boogie  (Prečítané 522781 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2220 kedy: 08. Máj , 2014, 10:44:01 »

a preco sa ten Bogner porovnava s jednoucelovym plexi z pred 40 rokov ? nehovorim, ze som z toho videa spadol na zadok, ale uz nasucho je jasne, ze to ma presne tie frekvencie, ktore maju byt v kapele s ostatnymi nastrojmi, nema to zbytocne vela basov, co sa aj tak urezu a je to pomerne univerzalne... vypocujme si to v kapele a podla mna to je tam.

to co dal Branko tie posledne Marshalle je super, vali to jak dabel. v 70tych rokoch v triu to muselo byt zabijacke. pouzit to v dnesnych produkciach znamena, ze urezat tomu vsetku tu bujaru valivost a zostane to tenke, jak ten Bogner :)

hlavne zase tie zovseobecnovania - Mullardy su univerzalne riesenie vsetkeho, to je jedno, ake, v akej kondicii, do akeho zosiku, ale Mullardy, lebo tak to ma byt... 2205 hra jak hovado, az nato, ze das vedla seba 2 kusy s vyrobnym rozdielom 3 roky a kazda bude hrat inac.... atd  Ja som čert..
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2221 kedy: 08. Máj , 2014, 10:44:59 »

ja som myslel skor tieto zvuky..   tenke neprijemne dratene..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2222 kedy: 08. Máj , 2014, 10:50:58 »

tu ovsem hraje ten Marshall o poznanie lepsie
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #2223 kedy: 08. Máj , 2014, 11:37:29 »

to je zle nahrate.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2224 kedy: 08. Máj , 2014, 11:45:16 »

a preco sa ten Bogner porovnava s jednoucelovym plexi z pred 40 rokov ?

Lebo sa to tvari, ze to je plexoidne. Navyse za strasne peniaze, tak by clovek cakal, ze to bude aj hrat ako schopna plexina a nie ako slabsia JCM800.  :)

to co dal Branko tie posledne Marshalle je super, vali to jak dabel. v 70tych rokoch v triu to muselo byt zabijacke. pouzit to v dnesnych produkciach znamena, ze urezat tomu vsetku tu bujaru valivost a zostane to tenke, jak ten Bogner :)

Hm, kapely co na plexoidoch hraju chcu mat asi aj nahravky skor klasicke a ziadnu sterilnu prehucanu "modernu" produkciu, cize toto tu moc nehra rolu. A chces fakt tvrdit, ze tieto ampy sa najlepsie pouzivali len v triu? :) Inak aj pri dnesnej retro vlne a kvantach kvazi retro 70s kapiel, milion stoner rock kapelach atd. o tieto ampy ozaj nie je nudza, o com svedci aj milion ich klonov a roznych boutique znaciek.

hlavne zase tie zovseobecnovania - Mullardy su univerzalne riesenie vsetkeho, to je jedno, ake, v akej kondicii, do akeho zosiku, ale Mullardy, lebo tak to ma byt... 2205 hra jak hovado, az nato, ze das vedla seba 2 kusy s vyrobnym rozdielom 3 roky a kazda bude hrat inac.... atd  Ja som čert..

A ano, Mullardy vydatne najma vo V1 pomozu hociakemu klasickemu Marshallu vratane JCM800. To je skratka vseobecne znamy fakt.  :)
« Posledná zmena: 08. Máj , 2014, 12:02:50 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #2225 kedy: 08. Máj , 2014, 12:00:23 »

Ten Mullard potvrdzujem...henten Bogner hrá pekne, ten voicing je typický, ale je to tensie nez Plexina. Nakopnuta JMP 2203 je iná káva. Práve si doma hram zo starým marshall bluesbreakerom pedalom do jedokanalovej jcm900 a tiez ten zvuk viac spieva, je širší. Hodnotiť ale objektivnejsie budem až ked ten Helios budem vlastniť chvíľku.
« Posledná zmena: 08. Máj , 2014, 14:18:52 od RobG » Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #2226 kedy: 08. Máj , 2014, 14:40:49 »

Pivnicabovia aj metalisti chyca z toho sok  Bavím sa skvele Bogner bedna a starucka plexina zo 65
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #2227 kedy: 08. Máj , 2014, 16:22:03 »

Pivnicabovia aj metalisti chyca z toho sok  Bavím sa skvele Bogner bedna a starucka plexina zo 65
Keby som nevidel, čo hrá, tak odprisahám, že nejaký lacný tranzistorák  Huh!
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #2228 kedy: 08. Máj , 2014, 18:25:01 »

a teraz si predstav ze niektore aparaty takto hraju a nemusia by uplne vytavene  Popiskujem si
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2229 kedy: 08. Máj , 2014, 20:47:03 »

a teraz si predstav ze niektore aparaty takto hraju a nemusia by uplne vytavene  Popiskujem si

Kiezby to tak bolo.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2230 kedy: 08. Máj , 2014, 20:59:34 »

Kiezby to tak bolo.  :)
ze?  Bavím sa skvele

Pici... ten zvukovy prievan, ked to proste jebe z boxu sa neda nicim nahradit. Zial. Toto sa riesi uz niekolko desiatok rokov, aj master volume, aj attenuatormi, vseliakymi "stisovacmi", ale proste vyjebany aparat nenahradi nikto nicim. A vlastne je to aj nemozna vec z fyzickeho pohladu.
Sam to riesim uz xkrat a bavil som sa na tu temu s hocikym skusenejsim, co riesi ampy, napr. a hlavne s Jankom. Proste farbu aparatu "ojebes", ale najlepsie to cele hra fajnovo nahlas. A taktiez s dobrym volume potakom.

To ako keby som chcel ist na aute pomaly, ale mat pocit, ze idem 220km/h.
« Posledná zmena: 08. Máj , 2014, 21:00:50 od Branko » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2231 kedy: 08. Máj , 2014, 21:05:58 »

No jo, s tymto sa neda asi nic robit. Niet nad staromodne vytavene britske ampy.  :)
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #2232 kedy: 08. Máj , 2014, 21:09:01 »

Amen... Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2233 kedy: 08. Máj , 2014, 21:12:29 »

Nasiel som jedno videjko na YT:

Celkom ma zaujima, kto je tento panko, pripadne ci je mozne najst niekde tuto schemu. Pozeram to asi 200krat a stale ma ten zvuk dost bere. Zneje to celkom tucne, ma to fajny crunch, pevny lead.

Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #2234 kedy: 08. Máj , 2014, 21:18:08 »

vsak ked chces aby ti viali nohavice, tak si kup ventilator jak ma Vai  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 ... 147 148 [149] 150 151 ... 172 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 22 otázok.