Ale prisiel den, ked som si chcel vyskusat Blackstar. Reakcia? "A mas vazny zaujem?" Pozeral som ako vyr, lebo to sa mi tam stalo prvykrat. Vzdy som Skacel bral ako jeden z naj obchodov, lebo tam mali slusny vyber a aparaty sa dali skusat na pracovnej hlasitosti (na rozdiel od inych obchodov). "Nam sem chodia vselijaki chalani, poskusaju a aj tak nic nekupia. My to potom musime prelampovavat a nam tie prachy nikto nevrati." Akoze sorry, ale takyto pristup sa mi nevidi ako velmi prozakaznicky orientovany.
Od tej udalosti som tam uz nebol. Mozno o to im islo, ale prisli tym padom aj o akekolvek odporucania. Ja som tam posielal svojich kamaratov prave pre ich ustretovost. Teraz uz tam nikoho neposielam.
[/quote]
Je viacero druhov zákazníkov a Bohužiaľ na slovensku dvojnásobne. Oňuchávači, notorická skúšači, kritici....... a až na konci kupujúci. Oňuchávač: ide do obchodu len zistiť ako to hrá, aby vedel či to má kúpiť inde. Notorický skúšač si ide len "zahrať" a aj tak nič nekúpi a dobre o tom vie a čaká, že všeci sa budú tešiť že prišiel ňuchať aby sa mohol pochváliť, že hral na 3000E gitare a 4000E aparáte.Tých je nanešťastie plno a pribúdaju. O tých čo chcú kúpiť a s tým presvedčením idú do obchodu netreba hovoriť. Škoda, že ich je tak málo. ( Ruku na srdce, koľkí idú skúšať s čistými rukami a zodpovedným prístupom k tovaru, ktorý je až po kúpe ich?)
Lampy ako iste vieš nie sú lacna záležitosť a vymieňať ich kvôli tým prvým typom zákazníkov sa neoplatí, lebo obchod sa stáva charitasom. Rozumný zákazník to chápe.
Keď idem do obchodu, mám na to dva dôvody: 1.pozrieť sa čo majú nové a nepotrebujem skúšať. 2. idem kúpiť a vtedy mi dajú vyskúšať. Osobne by som si nekúpil ošahanú umastenú špinavú a odratú gitaru so strunami na ktorých sa porežeš a dostaneš otravu krvi. Aspom mne sa to hnusí. Tragédia by bola keby som si kúpil lampáč a za týždeň je po lampách vďaka oňuchávačom ktorí nevedia ako sa lampáč zapína a ako ho treba vypnúť. 6e je to spotrebý materiál je jasné.
Na pochopenie treba vyskúšať spraviť si vlastný obchod s hudobnými nástrojmi a tešiť sa na oňuchávačov a skúšačov a cpať sa im do riti aby si vyskúšali všetko čo je v obchode a hlavne to najdrahšie.. ( To vy bola dobrá Silvestrovská komédia. )
Slovensko nie je USA a ani nikdy nebude, preto netreba porovnávať Tam môžeš aj po mesiaci vrátiť postel s tým že je tvrdá a vrátia ti peniaze. (Bolo by to možné aj tu, a ako byto dopadlo?) Porovnaj si platy, hodnotu peňazí a pod.
Že si tam chodil a už nechodíš lebo nemôžeš skúšať svedči len o tom, že patríš do prvých kategórií.
Prepáč!