Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 06:35:25
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Doucovanie hry na gitare, seriozne  (Prečítané 63448 krát)
0 užívateľov a 35 Hostí prehliada túto tému.
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #45 kedy: 29. August , 2011, 11:52:38 »

....ak myslíš plynulé hranie z nôt ktoré pred Teba práve niekto položí tak na to treba cvik....keď poznáš noty a vieš vyčítať ako to treba zahrať, tak len cvičiť a cvičiť, je to to isté ako taby....všetky veci kde je zložitejšia basa a donesené v taboch si pravidelne prepisujem do tónov lebo A 9 9 9 9 a potom E 7 7 7 7 mi nehovorí vôbec nič....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #46 kedy: 29. August , 2011, 12:00:36 »

Pises take bludy ze sa mi oci krizia. Tak na ktory koko*t si sa ucil citak ked ta to rozpravat nenauci?

nejdeme sa tu disovat hadam ..nemam na to naladu .. ale vysvetlim ti to aby si to pochopil ..rozpravat v zmysle artikulovat.
ked  dirigent ..skladatel alebo dpc sam betoven napise symfoniu ...krasnu dokonalu celu ..tak mi chces povedat ze si moze zobrat hociktory nastroj z orchetsta a zahra na nom tak jak rachmaninof na klaviri ci paganini? Ked si ty zoberes hocijaku knihu a budes ju zmolit suslavym poloretardovanym hlasom do kamery bude to pre posluchaca taky zazitok ako ked don lafoitaine cita to iste ?  ?§!.
uz zas nevelebme tu dpce noty jak keby neviem co to bolo ...kolko gitarovych profikov realne noty vyuziva
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #47 kedy: 29. August , 2011, 12:02:36 »

ako neviem na aku uroven sa chce slecna dostat ale preco cas neinvestovat do niecoho zmysluplnejsieho co sa nakoniec aj realne prejavi v hre ...ved o hrani na gitaru a tvoreni hudby o tom to je ..nie sa drbat 5 rokov s ucenim sa zapisu a citania na papier ..to uz je len taka doplnkova finesa ..ceresnicka na torte ..mozem vediet notovy zapis aj v autobuse robit co ja viem co ale  nauci ma to presny timing , kvalitnu citlivu techniku pravej lavej ruky , pocuvat co hram , ako to hram ? ja som sa tiez ucil jak kkt noty a co ..ano zapisem si svoj napad do notoveho zapisu ..no super ..posobim v autobuse jak temny intelektual ze dpce aha si tu carbem jak betoven ..ale hrat ma to nenauci ..skor ma to odradi lebo co z toho ze budem vediet citat ked nebudem vediet rozpravat ..  

a nepamatam si ze by som videl vaia alebo satrianiho ako hraju z not jak kkci .. to ako si to kto uz zapise je kazdeho problem ..venovat sa teorii to bezpochyby ano ale noty?? naco .. ?§!.

prestaňte už tárať takéto hovadiny.  Kto niečo nevie a nevie sa to naučiť, tak je hneď múdry a má milión dôvodov, aby sa to nemusel učiť. Ale to aspoň "neraďte" druhým..   Bleee

Prechádzal som z husiel na gitaru v 14-tich, je to jednoduchšie, ako z klavíra.  Naučil som sa jednoduché noty čítať a hrať z nich aj na gitare v prvej polohe do týždňa.  Kto sa tomu poctivo venuje a začína od začiatku, môže sa naučiť aspoň v prvej polohe čítať noty do 2 mesiacov, aj skôr. Pri ležérnom tempe to bude o nejaký ten mesiac dlhšie..

Samozrejme čítať zložité noty už vyžaduje aj niečo iné, vedieť predznamenania, ovládať rytmus poriadne, mať výbornú techniku a pod..

Len z tabov sa zložitý rytmus číta zle a na ťažké skladby treba mať takisto techniku. Prečo sa nenaučiť noty, ak niekto chce vedieť hrať poriadne?  Popiskujem si
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #48 kedy: 29. August , 2011, 12:03:06 »

nejdeme sa tu disovat hadam ..nemam na to naladu .. ale vysvetlim ti to aby si to pochopil ..rozpravat v zmysle artikulovat.
ked  dirigent ..skladatel alebo dpc sam betoven napise symfoniu ...krasnu dokonalu celu ..tak mi chces povedat ze si moze zobrat hociktory nastroj z orchetsta a zahra na nom tak jak rachmaninof na klaviri ci paganini? Ked si ty zoberes hocijaku knihu a budes ju zmolit suslavym poloretardovanym hlasom do kamery bude to pre posluchaca taky zazitok ako ked don lafoitaine cita to iste ?  ?§!.
uz zas nevelebme tu dpce noty jak keby neviem co to bolo ...kolko gitarovych profikov realne noty vyuziva

nechapem, za co teraz bojujes. cize rozumiet hudbe a teorii ano. ale noty nie ? jasne ze nemusi kazdy vedet hrat z listu, vsak naco ? ale ked niekto napise, ze by chcel vedet hrat na nastroj z not, lebo uz X rokov studoval teoriu, tak tebe to stoji za niekolko metrov prispevkov rozculovania sa ?
Zaznamenané
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #49 kedy: 29. August , 2011, 12:13:36 »

nechapem, za co teraz bojujes. cize rozumiet hudbe a teorii ano. ale noty nie ? jasne ze nemusi kazdy vedet hrat z listu, vsak naco ? ale ked niekto napise, ze by chcel vedet hrat na nastroj z not, lebo uz X rokov studoval teoriu, tak tebe to stoji za niekolko metrov prispevkov rozculovania sa ?

ja sa nerozculujem dpce  Bavím sa skvele Bavím sa skvele

dobre zhrniem to : kika sa chce naucit citat z not.. ja som len tak podotkol ze preco ..ze nech zvazi ci by nebolo lepsie investovat cas ktory ma na gitaru vyhradeny do niecoho ineho lebo citanie z not ju realne nenauci lepsie hrat na gitare. a ked nechce hrat klasiku (predpokladam ze nehra ani v ZUS kde sa hra z notoveho zapisu) tak v tom ja OSOBNE nevidim nejaky zmysel.  to je cele.. 
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
kika
nováčik
*
Príspevkov: 51

i love beer and prog metal :)

« Odpoveď #50 kedy: 29. August , 2011, 13:00:01 »

dobre zhrniem to : kika sa chce naucit citat z not.. ja som len tak podotkol ze preco ..ze nech zvazi ci by nebolo lepsie investovat cas ktory ma na gitaru vyhradeny do niecoho ineho lebo citanie z not ju realne nenauci lepsie hrat na gitare. a ked nechce hrat klasiku (predpokladam ze nehra ani v ZUS kde sa hra z notoveho zapisu) tak v tom ja OSOBNE nevidim nejaky zmysel.  to je cele.. 

Klasiku hrat nechcem, chapem co mi chcete povedat, ze proste hudba aku tu vacsina pocuvame sa nezapisuje do not, ale do tabov Bavím sa skvele. ale proste to chcem vediet... nepotrebujem si v autobuse zapisovat nic, ale proste sa to chcem naucit. mozno mi to bude trvat o trochu dlhsie, ale thats all Bavím sa skvele. Nepotrebujem sa dostat na nejaky bod dokonalosti alebo virtuozity Bavím sa skvele ale proste zahrat si pesnicky co sa mi pacia, vediet ich zahrat dobre, a pod... Nebavi ma hrat tych par songov co som sa naucila, lebo su to len vybrnkavacie a lahke veci  No hanbím sa.. ...
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #51 kedy: 29. August , 2011, 13:06:33 »

ty nepoznas tohto gurmana svetoveho mena ?  Fuuha zíram

Ten clovek ma vytrhane obocie?!?!

2Kika: Stiahni si GuitarPro alebo PowerTabs. Mas tam idealne noty aj taby spolu. Subory najdes na www.911tabs.com.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #52 kedy: 29. August , 2011, 13:27:27 »

fataljozef, ked sa chces naucit poriadne hrat, nikdy nesmies spekulovat ako lenivec co najmenej je potrebne aby si hral, najlepsie je ked sa ucis vsetko mozne... ja si myslim ze keby som poznal noty, velmi mi to pomoze...
Zaznamenané
kika
nováčik
*
Príspevkov: 51

i love beer and prog metal :)

« Odpoveď #53 kedy: 29. August , 2011, 13:29:52 »

ale ako tak pozeram, vediet noty je asi fakt zbytocne ked vravite ze to skoro nikto neovladate  Fuuha zíram .. ja som myslela ze to je bezna vec  Popiskujem si

a dakujem za GuitarPro! som to dlho hldala len som nevedela ze ako sa to vola... Cmuk chlapci
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #54 kedy: 29. August , 2011, 13:30:02 »

ako neviem na aku uroven sa chce slecna dostat ale preco cas neinvestovat do niecoho zmysluplnejsieho co sa nakoniec aj realne prejavi v hre ...ved o hrani na gitaru a tvoreni hudby o tom to je ..nie sa drbat 5 rokov s ucenim sa zapisu a citania na papier ..to uz je len taka doplnkova finesa ..ceresnicka na torte ..mozem vediet notovy zapis aj v autobuse robit co ja viem co ale  nauci ma to presny timing , kvalitnu citlivu techniku pravej lavej ruky , pocuvat co hram , ako to hram ? ja som sa tiez ucil jak kkt noty a co ..ano zapisem si svoj napad do notoveho zapisu ..no super ..posobim v autobuse jak temny intelektual ze dpce aha si tu carbem jak betoven ..ale hrat ma to nenauci ..skor ma to odradi lebo co z toho ze budem vediet citat ked nebudem vediet rozpravat ..  

a nepamatam si ze by som videl vaia alebo satrianiho ako hraju z not jak kkci .. to ako si to kto uz zapise je kazdeho problem ..venovat sa teorii to bezpochyby ano ale noty?? naco .. ?§!.

...mysim tak, ze ucenie a pouzivanie not nemusi byt nutne štreka , da sa pri tom aj zabavit a zabavat sa je fasa Žmurk
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #55 kedy: 29. August , 2011, 13:31:27 »

ale ako tak pozeram, vediet noty je asi fakt zbytocne ked vravite ze to skoro nikto neovladate  Fuuha zíram .. ja som myslela ze to je bezna vec  Popiskujem si

rozprávate ti to pár ľudí, čo sa ich nechcú učiť. Počúvaj aj iných.. Žmurk
Zaznamenané

marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #56 kedy: 29. August , 2011, 13:40:54 »

ja som mal velmo davno zopar kniziek o harmonii a neviem si predstavit , ze by tam boli ukazky v taboch. do tabov sa da zapisat velke hovno.
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #57 kedy: 29. August , 2011, 13:43:32 »

Toto vobec nie je pravda. Hranie samotne - ak sa mu chces seriozne venovat - sa odvija aj od teorie, nie len techniky. Ak ovladas noty, intervaly a mas aj ostatne "nudne" teoreticke vedomosti, tak sa zacnes lepsie orientovat aj na hmatniku a hlavne mas v hlave poriadok - vies preco je tamto tak a toto zasa inak. Na druhej strane, pokial ti ide iba o to, aby si si doma hrala svoje oblubene pesnicky, je to asi jedno.  :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #58 kedy: 29. August , 2011, 13:44:17 »

vediet noty a chapat teorii a harmonii je nieco uplne ine :) noty ti pomozu, ale v konecnom dosledku z teba lepsiu gitaristku neurobia.. inak neviem ktory gitarista cita nazivo z listu.. :D Slash asi :D
noty ako take mi kubo asi tazko pomozu orientovat sa lepsie na hmatniku :D na to aby si vedel intervaly nemusis ovladat noty..
« Posledná zmena: 29. August , 2011, 13:45:01 od kaolko » Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #59 kedy: 29. August , 2011, 13:48:54 »

noty ako take mi kubo asi tazko pomozu orientovat sa lepsie na hmatniku :D na to aby si vedel intervaly nemusis ovladat noty..

Nepovedal som, ze noty=>viem intervaly, myslel som to celkovo, ze teoria, aj noty, aj intervaly, aj nauka o kontrapunkte stoja za to, aby som z toho mal zaklady.  :) Noty mne osobne pomahaju lepsie sa orientovat, viem si predstavit melodiu na osnove. Je to trosku viac sexy ako si predstavovat tablatury.  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 21 otázok.