Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 07:26:29
Strán: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 29 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jimmy Page  (Prečítané 94727 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
Dugo
Hosť
« Odpoveď #255 kedy: 24. August , 2008, 08:59:26 »

Coze???  hrate tam? :)
Jaj, len Jimmy Page, tak nic, to sa mi tam neoplati chodit :).

lol ze: tak nic...  Bavím sa skvele Jimmy Page strci do vacku kazdeho uz len svojou charizmou.  :)
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #256 kedy: 24. August , 2008, 09:18:17 »

Ľudia, čo riešite "vykrádačky", veď je to kokotina jak delo ... ak sa človeku zapáči nejaký riff a použije ho v svojej pesničke, je na tom niečo zlé? Si vypočujte nejakú klasiku, sú určité harmonické postupy, ktoré používa skoro každý skladateľ.

A takisto v melódii je síce takmer nekonečný počet kombinácií tónov, ale prakticky je ten počet omnoho nižší, nedá sa náhodne skákať hore dolu, musí to sedieť do harmónie, a navyše sa to musí nejak spájať do melódie, aby to nebol "rozsypaný mak". Ďalšou limitáciou je potom samotná štylizácia skladby, kde sa tá melódia, harmónia aj aranž musí riadiť ďalšími pravidlami, aby sa dalo hovoriť o rocku, metale, jazze, funky atď atď ... Takže ten náš "nekonečný výber možností" sa nám nakoniec pekne zúži na pár zaužívaných postupov. Dá sa to síce obísť kadejakými atonálnymi postupmi, ale potom by to už nebola tá pekná uchu lahodiaca hudba, ale disharmonický bordel, ktorý dokáže s pôžitkom počúvať možno 1 človek z 10000.

Jiří Stivín to vyriešil už dávno -

Citácia
Jste příznivcem tzv. vykrádání a hraní cizích věcí?

Já si myslím, že je to jinak. Když je dobrý nápad, tak není důvod, proč bych ho nevyužil. Takto jsem se učil. Myslím, že když cvičím to, co se mi líbí, tak si cvičím také svou techniku. Někdy je to lepší než hrát etudy. V konečné fázi by si měl člověk najít nějaké vlastní "fóry", které uplatní. Musím věřit tomu, že vše, co zahraju, je pro mě správně. Není důvod hrát to přesně, ale správně. A když udělám náhodou nějakou harmonickou chybu a jsem zběhlý ve věci, tak jí tam udělám ještě dvakrát. A je známé, že třikrát opakovaná chyba přestává být chybou - a jsme za vodou. Nesmím se soustředit na potencionální chyby - pak je tam udělám.

Za týchto okolností sa nemá cenu baviť o vykrádaní. Nazývajme to inšpiráciou, rozvíjaním nápadov, tvorivým spracovaním predlohy, recyklovaním atď ...
Zaznamenané
Dugo
Hosť
« Odpoveď #257 kedy: 24. August , 2008, 09:24:34 »

Ale prosim tebe zas tie eposy  ?§!. ?§!. ?§!..

Jednoducho ujebal napady z mrte vela songov od LZ to pocuje aj hluchy... to uz neni inspiracia ale ciste vykradanie... Urobil album na ktorom su songy LZ a jeden trapny radiovy hit ktory ale absolutne nezapada do koncepcie toho CD, je to hudobna kalkulacia z ktorej mi je zle  Bleee
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #258 kedy: 24. August , 2008, 09:31:24 »

das cicinu do ohna ze melodie led zeppelin neboli vykradacky a inspiracie kapiel o ktorych ani netusis? bluesove kapely 50 rokov atd?
ja by som si vzdy az taky isty nebol, tak ako nemam z kravitza taky zlodejsky dojem ako ty. ale to je uhol pohladu.
Zaznamenané

o-yep sro
Dugo
Hosť
« Odpoveď #259 kedy: 24. August , 2008, 09:36:40 »

das cicinu do ohna ze melodie led zeppelin neboli vykradacky a inspiracie kapiel o ktorych ani netusis? bluesove kapely 50 rokov atd?
ja by som si vzdy az taky isty nebol, tak ako nemam z kravitza taky zlodejsky dojem ako ty. ale to je uhol pohladu.

uplne som vedel ze niekto toto vytiahne... samozrejme ze ujebali toho vela, teda page, mrte vela co ani netusis no rozdiel je v tom ze celkovy prinos LZ a Kravitza je neporovnatelny. upravili tie songy tak ze to ani nespoznas a hlavne ich nahrali tak jak nikto pred tym...  Zdravíčko
Zaznamenané
Mihal26
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 144

---JAZZ---

« Odpoveď #260 kedy: 24. August , 2008, 09:50:57 »

No som zvedavy ake to bude. Jimi s Guyom Prattom ...ak to je pravda tak to bude zaujimave Bravooo
« Posledná zmena: 24. August , 2008, 09:52:02 od Mihal26 » Zaznamenané

tlak
Dugo
Hosť
« Odpoveď #261 kedy: 24. August , 2008, 09:51:51 »

Dufam ze to stihnem ale sak urcite to bude na youtube za 5 min.
Zaznamenané
Mihal26
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 144

---JAZZ---

« Odpoveď #262 kedy: 24. August , 2008, 09:53:18 »

Ja si to nenecham ujst  Žmurk
Zaznamenané

tlak
Dugo
Hosť
« Odpoveď #263 kedy: 24. August , 2008, 12:31:28 »

No alebo to rob ako Led Zeppelin, tym sa to odpusta lebo to co dokazali je humongozne.  Na zdravie!
Zaznamenané
siiiiiilas
pravidelný návštevník
Príspevkov: 576

« Odpoveď #264 kedy: 24. August , 2008, 12:44:16 »

jaro filip mal perfekntu scenku prave na temu plagiatorstva spolu s L+S ale neviem to teraz narychlo najst na nete...iste to poznate moze pouzit 4 takty z kazdej skladby a plagiatorstvo to neni....fakt je to super Bavím sa skvele
Zaznamenané

heavy metal is the law!!!
Dugo
Hosť
« Odpoveď #265 kedy: 24. August , 2008, 13:02:54 »

uz sa to tu rozoberalo, aj video bolo...
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #266 kedy: 24. August , 2008, 13:07:50 »

uplne som vedel ze niekto toto vytiahne... samozrejme ze ujebali toho vela, teda page, mrte vela co ani netusis no rozdiel je v tom ze celkovy prinos LZ a Kravitza je neporovnatelny. upravili tie songy tak ze to ani nespoznas a hlavne ich nahrali tak jak nikto pred tym...  Zdravíčko

poznas tie povodne piesne ktore page vykradal tak dobre ako tvorbu LZ samotnu ze to takto obhajujes?

nejako nevidim rozdiel medzi vykradanim a vykradanim ked uz sme pri tom. vonkoncom nejde o prinos, to je uplne o prdeli ci sa bavime o velkej alebo malej kapele. ked niekto pouziva melodie cudzich ludi tak ide o tu samotnu pointu, nie o to aky to malo neskor prinos. ja LZ prinos neupieram, len ked je podla teba Kravitz zlodej, o co mensi je Page.
Zaznamenané

o-yep sro
Dugo
Hosť
« Odpoveď #267 kedy: 24. August , 2008, 13:11:16 »

poznas tie povodne piesne ktore page vykradal tak dobre ako tvorbu LZ samotnu ze to takto obhajujes?

nejako nevidim rozdiel medzi vykradanim a vykradanim ked uz sme pri tom. vonkoncom nejde o prinos, to je uplne o prdeli ci sa bavime o velkej alebo malej kapele. ked niekto pouziva melodie cudzich ludi tak ide o tu samotnu pointu, nie o to aky to malo neskor prinos. ja LZ prinos neupieram, len ked je podla teba Kravitz zlodej, o co mensi je Page.

V podstate ano, nehadam sa. Niektore piesne sa velmi podobaju na originale niektore su komplet prerobene a ukradli len text a tak.... vsetko som pocul neboj sa. Page je medzi niektorymi povazovany za najslavnejsieho vykradaca, dotiahol to najdalej.  Zdravíčko Bavím sa skvele
Zaznamenané
siiiiiilas
pravidelný návštevník
Príspevkov: 576

« Odpoveď #268 kedy: 24. August , 2008, 13:12:10 »

dotiahol to najdalej.  Zdravíčko Bavím sa skvele
dotiahol to najdalej bez zaloby Bavím sa skvele
Zaznamenané

heavy metal is the law!!!
Dugo
Hosť
« Odpoveď #269 kedy: 24. August , 2008, 13:13:53 »

dotiahol to najdalej bez zaloby Bavím sa skvele

Willie Dixon ich zazaloval za jeho text vo Whole Lotta Love... nebol ani uvedeny na obale, bol sud aj.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 29 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.033 sekund, 22 otázok.