Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 06:47:18
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 32 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako robit obrovsky pedalboard....  (Prečítané 123882 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #150 kedy: 14. August , 2008, 23:54:31 »

No, prepac neviem kto je majo, ale basova verzia,gitarova a akusticka verzia su teraz rovnake s novym softwareom.
 jediny rozdiel je ak mas MS 1, ze to nema headphone out, to je vsetko.
 Tiez ak mas prvu verziu (co nema onboard editing) s novym upgradeom mas aj onboard editing.

majo fero - dve strany dozadu tu na fore chvalil svoj magic stomp, tak som sa ho pytal este na detaily  Na zdravie!
magic stomp este nemam ale zacinam o nom uvazovat  Na zdravie!
« Posledná zmena: 14. August , 2008, 23:55:02 od pista58 » Zaznamenané

o-yep sro
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #151 kedy: 15. August , 2008, 11:31:41 »

Uz ste zacali s pedalboardmi chalani (aj baby, sorry)? poslite svoje setupy a uvidim ci nieco najdem.

Nazdar jaywalker,
 tvoja tema sa mi brutalne paci a konecne niekto, kto netlaci vsetkym do hlavy multiefekty a vie ocenit zvuky krabiciek  Na zdravie!
Ja som si cca pred rokom robil pedalboard bez predoslych skusenosti. Najvacsi problem bol kufor, zhanal som kade tade, aj v BAumaxe a zohnal som same male. Nakoniec som skoncil pri starom kozenom kufri a vyrobil som si taku drevenu konstrukciu, ktoru som do neho daval.
Na drevo som dal koberec, ale zistil som, ze nema slucky, takze zips na tom nedrzal. Musel som teda dat zips aj na koberec aj na efekty. A navyse sa mi tam vsetko nezmestilo a musim vzdy whammy a wah nastavit vedla pedalboardu. Preto si chcem co? Vyrobit novy pedalboard a tvoja tema je vynikos, takze los questonos:

1. kufor is da biggest problemos - jedina sanca je vyrobit si vlastny, pretoze na SVK dobru velkost nezozeniem a nemam milion penazi na kufor niekde spoza oceanu. Svoj predosly pedalboard, aj ked nie je nic extra som vyrobil cca za 100sk :)
Spominal si nejake laty v hornbachu ci co - to by ma dost zaujimalo aku mas s tym predstavu. Najvacsi problem mojho stareho pedalboardu je, ze ho musim vzdy vyberat z kufru. Teraz by som to chcel spravit tak, aby sa len dal dolu dekel (top) , strcil kabel a hned sa mohlo hrat.
Takze ak by si mal nejake dobre rady ako ten kufor vyrobit, bol by som nadseny. Pripadne ak by si mal niekedy cestu do hornbachu, tak by som sa pridal a mohli by sme pokecat.

2. Co to mas presne za kobercos a de si ho kupil?

3. Ake velcro (suchos zipsos) a ake lepidlo si pouzival?  Ja som tam dal normalne sekundove lepidlo, ale tie suche zipsy drzali tak silno, ze mi niekedy pustilo lepidlo na efekte namiesto sucheho zipsu.

4. Ako napajas tie ledlampy? Baterkami?

5. Co pouzivas proti utlmu signalu? To je vlastne najvacsi problem pedalboardov. AK je vsetko truebypass bez buffrov a mas vela vypnutych efektov, tak myslim, ze to nestiha. A zase ked mas no-truebypass, tak ti buffre efektov nicia signal a ten je potom na broskynu Žmurk. Pozeral som, ze nejake super systemy proti utlmu robi napr. Pete Cornish, ale to su uz ine peniaze.

no, a teda co chcem do toho svojho pedalboardu nacvakat. Zakladna vec je, ze si davam prerobit paralelnu slucku na seriovu , aby som to mohol slahnut do slucky cele.  Povodne som to mal pred ampom, ale nakoniec som prestal pouzivat skreslovacie krabice a vratil sa k skresleniu z ampu. Problem vsak je, ked sa lampovy distortion dostane za niektore efekty. Niekedy je to zaujimave a ten bordel, co z toho lezie sa da aj niekde vyuzit, ale v principe znie delay a tremolo na figu, ked je pred skreslenim z lampaca.
Krabice, co tam pojdu su: cry-baby wah, whammy, planet waves ladicka (true bypass, takze by nemala vadit v signalovej ceste), dod fx25b envelope filter, Boss delay dd6, shitne tremolo, small stone
Este pride kopia DOD440 z Ameriky onedlho, EQ na dvihanie hlasitosti na sola a mozno by som tam slahol BOSS DS-1 na jemne dokreslenie cisteho zvuku. Kombo je marshall, a mozno by do pedal bvoardu mohol ist aj footswitch. Ale ten je hovado, ma 5 prepinacov: 3 kanaly, reverb a FX loop on/off. Kanaly pouzivam cca na jednaj hlasitostnej urovni a na sola sa bude prepinat EQ, kedze to bude za preampom v seriovej slucke. Inac ten wah pojde tiez do slucky a bude z neho skor taky tom morellovsky zvuk ako nejaky stary jimmy, to si este premyslim.
Pouzivam cisty zvuk, crunch kanal na riffy, a lead nepouzivam na sola ale na husto skreslene stavnate akordove pasaze ked treba.
Huh, to by bolo snad vsetko. Mozno ak by sa dalo, tak by ten kufor mohol byt este kus vacsi, ked nieco pride casom. Vedel by som si predstavit small clone a nejaku dobru reverb unit do buducna, pripadne ten zeleny velky delay vec od Line6 tusim, ci kto to robi. Ale momentalne nie su money.
Tak, som zvedavy na tvoje rady a navrhy  Na zdravie!
« Posledná zmena: 15. August , 2008, 11:35:56 od myso » Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #152 kedy: 15. August , 2008, 13:54:37 »

Hi!
 1. V baumaxe (aspon v blave) su zakladne boxy (drevene), rozne velkosty.
2. Koberec som kupil v dubravke oproti dom odborov, ale sa da kupit hoci kde, zober efekt s velcro do obchodu a vyskusaj. stalo to strasne malo.
3. Pouzival som standard velcro, mozes to nalepit alebo este sa da kupit samolepujuci zips hoci kde (v saratove napriklad)
 Lepidlo na board je EXTREME nieco...., a este standardne 'carpet glue'.
 4. Ledki su z naj electrodom, napajam ich baterkami (3 baterky vydrzia 50 000 hodin, ale moje budu na zdroje so sensorom)
 5. suhlasim s Peteom Cornishom, pedalboard bez buffera sa neda, rizika je hrozna ked mas len TB bez buffera - signal skace hore dole ked zapnes efekty. Mam kombinaciu - Input buffer (silny), output buffer (tiez silny) a mish-mash TB, millenium a non TB pedale co sedia perfektne!

Ladicka planet waves nie je TRUE true bypass - je 1 maly kondensator medzi active a passive circuitami.
Jediny peterson strobostomp alebo korg pitchblack su TTB.

Marshall footswitch mozes namontovat takym sposobom ako s mojim laney footswitchom.(ak chces)
Whammy je vzdy handicap ak chces cisty signal, mam svoje vo TB looper.
 mam novy system, s ktorym mozem prepnut wah pred alebo po OD/drive chanell ak mas zaujem.

Ak si v blave posli PM, a mozeme sa stretnut, aj ostatne ak naozaj mate zaujem.
este mam par veci co som kupil co nepotrebujem (koberec, trimming atd...)
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #153 kedy: 15. August , 2008, 14:26:04 »

tu je dobry tip;
 Toto je vintage BOSS CE-2 green label (prvy CE2ka made in taiwan s dobrym cipom) velmy oblubeny pedal.
Pozrite co robil byvaly majitel:

super. S aralditeom lepil velcro na label.

ak to chces dat dole alebo odmontujes pedal bez toto:

Si ver peachy monsour:

Solution:

odmontuj plate, otoc to a nech sa paci

teraz mozes tam dat sticky velcro:

alebo lepit:

Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #154 kedy: 15. August , 2008, 17:28:51 »

no, nemal som vela cas dnes ale mal som cas instalovat toto:

Master power switch - vsetky 3 trafaky na raz. casto zabudnem offnut pedalboard ked mame ksefty vecer a zvukovka je poobede (alebo rano) apotom trafaky su horuce ako chilli.
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #155 kedy: 15. August , 2008, 17:36:54 »

Kde kupujes velco? Mne sa uz minulo a potrebujem este riadny kus.
Snad buduci tyzden budem mat hotovy rack, objednal som akurat este nejake veci do neho (Peterson StroboRack tuner a Furman POWER FACTOR PRO RACK E II powerconditioner), tak snad to pride v pohode a potom by som ta mozno vyotravoval aby sme to nejako dokoncili.
Dik moc zatial.
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #156 kedy: 15. August , 2008, 17:42:29 »

Velcro sa da hocikede, tam kde predavaju veci co potrebuju babky....
Inac, METALISTI POZOR!!!!!

ak chcete robit lacny pedalboard co vizera poriadne skuste toto:

Sk160 z LIDL!!!!!

je to plastove ale velmy slusne vizera, a latko sa odreza s noznicami.
Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #157 kedy: 15. August , 2008, 18:11:52 »

Hi!
 1. V baumaxe (aspon v blave) su zakladne boxy (drevene), rozne velkosty.

3. Pouzival som standard velcro, mozes to nalepit alebo este sa da kupit samolepujuci zips hoci kde (v saratove napriklad)
 Lepidlo na board je EXTREME nieco...., a este standardne 'carpet glue'.
 5. suhlasim s Peteom Cornishom, pedalboard bez buffera sa neda, rizika je hrozna ked mas len TB bez buffera - signal skace hore dole ked zapnes efekty. Mam kombinaciu - Input buffer (silny), output buffer (tiez silny) a mish-mash TB, millenium a non TB pedale co sedia perfektne!

Ladicka planet waves nie je TRUE true bypass - je 1 maly kondensator medzi active a passive circuitami.
Jediny peterson strobostomp alebo korg pitchblack su TTB.

A.. V Baumaxe som osobne bol a pytal som sa na kufre a povedali mi za majui len tie male. Co myslis tym "zakladnym drevenym boxom"?
B.. A spominal si nieco v Hornbachu v akcii, nejake laty alebo co, to si mal co konkretne na mysli?
C.. Tie tvoje input a outpu buffre su co? Krabicky urcene len na to, co ti dvihnu signal?
D.. A co sa tyka tej planet waves ladicky - neviem, hra to aj ked nema napajanie, tvari sa to skrastka ako kus kabla

« Posledná zmena: 15. August , 2008, 18:16:03 od myso » Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #158 kedy: 15. August , 2008, 18:23:33 »

PARDON, v hornbachu. Moja chyba. Dufam ze si neisel tam kvoli co som pisal, ak ano sa velmy sorryujem, furt mix upujem hornbach a baumax...
Buffery su sekondarne funkcii. Prvy buffer je splitter, posledny je magicstomp preamp.
Planet waves tuner osobne nemam, tak osobne nechcem povedat ze nie je 100% TB, ale kamarat na TGP robil vyskum a zistil ze nie je. Poslem link zajtra.
« Posledná zmena: 15. August , 2008, 18:27:04 od jaywalker » Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #159 kedy: 15. August , 2008, 18:32:10 »

PARDON, v hornbachu. Moja chyba. Dufam ze si neisel tam kvoli co som pisal, ak ano sa velmy sorryujem, furt mix upujem hornbach a baumax...
Buffery su sekondarne funkcii. Prvy buffer je splitter, posledny je magicstomp preamp.
Planet waves tuner osobne nemam, tak osobne nechcem povedat ze nie je 100% TB, ale kamarat na TGP robil vyskum a zistil ze nie je. Poslem link zajtra.

A nemas nejaky obrazok co myslis, tym drevenym boxom? V tom baumaxe som uz bol davno, takze nesorryuj, vsetko je OK Žmurk
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #160 kedy: 16. August , 2008, 15:04:07 »

Nic velmy invencny dnes ale.....

mam 2 utility footswitches na board (na tap tempo/reverb on/off na spev, hocico externe)
ale nechcem aby som mal 2 obrovske kable od/do pedalboard.

tak.....

kupil som sincovy kabel (2 X mono) a redukcia sinc - jack:

Idu priamo do patchpanel a prepinace su zapojeny do 'backjacks':

To znamena ze mam iba jeden kabel (nemusi byt drahe lebo to je len na 'impulse signal, nie zvuk)

pred tym som mal toto vedla pedalboard:

« Posledná zmena: 16. August , 2008, 15:07:54 od jaywalker » Zaznamenané

jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #161 kedy: 16. August , 2008, 16:50:42 »

true bypass na drive section:

a

TB na cely delay/solo section!!!!!!!
 Som metlak
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #162 kedy: 16. August , 2008, 18:05:41 »

isto sa Ti tam mesti noha ? ci hravas v baletnych cvickach ? pretoze, ak nosis kanady, tak neviem, ci spolu s TB nezapnes aj nieco ine ha ha ha
Zaznamenané

jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #163 kedy: 16. August , 2008, 18:11:31 »

isto sa Ti tam mesti noha ? ci hravas v baletnych cvickach ? pretoze, ak nosis kanady, tak neviem, ci spolu s TB nezapnes aj nieco ine ha ha ha

To som cakal!!!!
 Nie, je to v pohode, TB prepinac je o vela vysie ako vyzera na fotkach. Este nie su namontovany aj tak, cakam na suciastky ako vzdy.
 Inak, najlepsi slovensky obchod kde sa da zohnat VSETKO na taky pedalboard, kde sa vyznaju a su mily som uz nasiel.

sa vola rakusko.
Zaznamenané

jaywalker
miestny štamgast

« Odpoveď #164 kedy: 16. August , 2008, 18:21:44 »

« Posledná zmena: 16. August , 2008, 18:22:31 od jaywalker » Zaznamenané

Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 32 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 22 otázok.