neviem, ci nejaka lacna sada je dobre riesenie, nemam skusenost...
podla mojho nazoru je dobre ako zaklad kupit rozumny overhead par a to je hned cena tych 200-300€. zvysok by som riesil naslednym resamplom v kompe, cize naroky na mikrofony tam potom nie su ziadne.
v kazdom pripade, k toceniu bicich je dobre mat vzdy viacej kusov SM57, je to klasika a stale funguje, na snare 2x + tomy. ak si povieme, ze z druhej ruky sa daju kupit za 50-60€, tak za 300€ sa ich kupi 5 kusov a to je aj take akurat rozumne mnozstvo, ktore sa vzdy vie vyuzit.
ako lacnejsia alternativa potom mozu dobre fungovat PG57 alebo potom uz ozaj hocico dynamicke.
kopakove miktrofony su tiez zname, a ceny tych bezne pouzivanych modelov tiez
je jasne, ze vyskladavat mikrofony z normalnych kusov bude vo vysledku cenovo neporovnatelne oproti hotovej sade. ale na druhej strane akakolvek SM57 sa preda hned, akykolvek znamy kopakovy model tiez... lacna cela sada sa bude predavat asi blbsie (?)
fakt by som to riesil dobrym overheadom, ten sa oklamat moc neda a zvysok sample, aj tak to takto dnes uz bezne robi strasne vela ludi, hlavne ked sa toci v kadejakych skusobnovych priestoroch a podobne...