Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
04. December , 2024, 10:23:23
Strán: 1 [2] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Co si mam vybrat  (Prečítané 5281 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #15 kedy: 25. Október , 2006, 22:11:50 »

rastis napísal:
Citácia
don corleone napísal:
Citácia
...Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;)

Pokazim Žmurk . Som priaznivec takych aparatov, kde sa zvuk podobnou havedou iba kurvi B). Viem si take nieco predstavit v setupe, kde sa snazim mat k dispozicii co najviac zvukov - mam na podiu za sebou 3 rozne gitary, na podlahe 3 rozne skreslovace a idem s tym do 2 roznych lampovych aparatov. Co doprovod, ci solo, to iny zvuk - ziadny 2 x na posranie, ale experimentujem si. To je presne priklad toho U2... Ale pokial si vystacim s jednym beznym dobrym skreslenim, tak takouto krabickou sa k \"dokonalosti\" urcite dostavat nepotrebujem Žmurk. Ale to uz je tak total mimo, ze nechapem, naco sa tu o tom rozpisujem - sorry :)

Vidím, že máme rozdielne šmaky;).
Na druhú stranu- U2 naozaj nie je vhodný príklad na poriadne zkreslenie, to je fakt.
A ináč- ja používam tiež zásadne len prirodzene modulačno-zvukodeštrukčné ampy:laugh:

Naposledy upravil don corleone, : 25.10.2006 o 23:12
Zaznamenané

RED DEBILS
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #16 kedy: 25. Október , 2006, 22:26:16 »

Moje dojmy su nasledovne:
DS-1 pohodicka rockovy sound, viacmenej distortion s neutralnou farbou zvuku vhodny do vela stylov. Je to krabicka, ktora sa da pripojit na vselijaky clean kanal a hra dobre. Ako nakopavac ale nie.

SD-1 nakopavac - podobne ako IbanezTS-9 alebo MXR ZakkWylde, toto su charakterovo podobne krabicky. Je to typ zvuku, ktorym sa nadherne nakopne akykolvek aparat s crunch zvukom. Nema tolko basov, tak sa tak nezachlastava. Pri attacku zachovava farbu nastroja. Pokial ho pouzijes na clean kanale, zvuk je dost sladky a dost gulaty s chybajucimi basmi.

OD-3 Overdrive, farbou podobny DS-1, tiez velmi neutralny. Na crunch celkom OK.

Tieto 3 krabice (a kopec dalsich) som skusal so Stratom a PRS na tychto aparatoch: MesaBoogie, Fender HotRod, Marshall. S kazdym aparaom tie krabice hrali skoro s rovnakymi rozdielmi.
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #17 kedy: 25. Október , 2006, 23:36:19 »

mno ja mam od3 pichnute do lampy, lebo je to len jednokanal a je to uplne v poriadku. Bossky mam rad, su take \"zive\". Este poriesim asi BD2. A btw tusim som na muzikeri videl inzerat na DS1 aj SD1 za tisicku. Tou kupou dla mna nic nepokazis.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #18 kedy: 26. Október , 2006, 00:01:28 »

DS1 bol moj prvy efet. Kupil som si ho za 2 litre na Venturske a bol som najstasjesi chlapec na svete, ked som to doma zapojil do veze, ci PC :)

uz si ale nepamatam ako hral..vtedy asi dobre

ehm, zas som prispel niecim prinosnym :D
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #19 kedy: 26. Október , 2006, 10:36:29 »

dr.karpathorky napísal:

SD-1 nakopavac - podobne ako IbanezTS-9 alebo MXR ZakkWylde, toto su charakterovo podobne krabicky.

tak tak. suu aj velmi podobnee scheematicky. a SD-1 je mysliim z nich najlacnejshja.
moje osobnee skuusenosti suu, ze sa na nej daa nastavit skoro vshetko. samozrejme treba dobryy amp.
ako nakopaavac, aj samostatnyy efekt jednoducho klasika. maam ho uz paar rokow a este nesklamal.
Len mi kuusok zere signaal mrshka malaa:angry: ale to je probleem asi vshetkyych BOSSov..

Naposledy upravil mates, : 26.10.2006 o 11:40
Zaznamenané

FALLGRAPP
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #20 kedy: 26. Október , 2006, 11:07:58 »

Každá samostatná krabička trošku žerie signál a pridáva šum. Ale skús si do slučky zapojiť boss line selector- je to v podstate taký noise-deštruktor, pri troche štastia a chvížke nastavovania ti ten zvuk počutežne zlepší. A je to lacné.
Zaznamenané

RED DEBILS
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #21 kedy: 26. Október , 2006, 12:51:26 »

don corleone napísal:
Citácia
Každá samostatná krabička trošku žerie signál a pridáva šum. Ale skús si do slučky zapojiť boss line selector- je to v podstate taký noise-deštruktor, pri troche štastia a chvížke nastavovania ti ten zvuk počutežne zlepší. A je to lacné.

Zbytocne, treba si vybrat krabicku s true-bypassom a je problem zo stratou sugnalu vyrieseny. Napr. MXR, alebo aj Marshall ma krabicky s TrueBaPassom a mnoho inych firiem. Boss je v tomto dost zradny, zerie signal velmi pekne. Žmurk
Zaznamenané
Ra02
nováčik
*
Príspevkov: 58

« Odpoveď #22 kedy: 26. Október , 2006, 13:09:19 »

juj ale tato tema sa dajako rozvynula :D a popritom som chcel len poradit, moj styl: Nirvana, Guns n roses a tak
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #23 kedy: 27. Október , 2006, 21:10:00 »

nirvana: http://guitargeek.com/rigview/84/
a mysliim ze slash pouziiva len marshall na skreslenie....
Zaznamenané

FALLGRAPP
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #24 kedy: 27. Október , 2006, 21:26:23 »

don corleone napísal:
Citácia

vraj vshetky BOSSy zeruu signaal a pridaavajuu shum, tak asi aj tento ha ha ha
ale zapaajat do slucky line selector a do neho nejakyy drive efekt... to chce vela stastia, nastavovania a hlavne trpezlivosti:whistle:

Naposledy upravil mates, : 27.10.2006 o 23:38
Zaznamenané

FALLGRAPP
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #25 kedy: 27. Október , 2006, 23:01:51 »

Line selector nájdeš v podstate u každej známejšej kapely. To nastavovanie asi nebude nejaká extra fuška- myslím, že tam je zabudovaná určitá automatizácia, na základe ktorej sa ti ten šum odstraňuje sám
Zaznamenané

RED DEBILS
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #26 kedy: 27. Október , 2006, 23:25:32 »

don corleone napísal:
Citácia
Line selector nájdeš v podstate u každej známejšej kapely. To nastavovanie asi nebude nejaká extra fuška- myslím, že tam je zabudovaná určitá automatizácia, na základe ktorej sa ti ten šum odstraňuje sám

ziadny zazrak sa nedeje.. len vybera cestu signalu. napr cesta A/ cesta B/ Bypass. je to krabicka aktivna cize minimalne na A a B ceste je tam input a output buffer, ktory ovplyvnii signal.. neobsahuje ziadny noise reduction, zabrani sumu z vypnuteho tym, ze vybere inu cestu signalu. a input a output buffer obsahuje kazdy boss efekt, takze ked mam efekt zapojeny v line selectori tak ma vlastne 2input a 2output buffre.. gitaristi pouziivaju line selector skor kvoli prepinaniu viacerych kombinaci efektov, prip. ako a/b box.. ked efekt \"zerie signal\" , je urcite lepsi true bypass box.
don corleone napísal:
\"Ale skús si do slučky zapojiť boss line selector\" akuu slucku si myslel??

Naposledy upravil roberto, : 28.10.2006 o 10:10
Zaznamenané

FALLGRAPP
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #27 kedy: 28. Október , 2006, 09:07:48 »

mates - bud pouzivaj diakritiku alebo nie, ale ta forma, ktorou pises je (aspon pre mna) na citanie to najhorsie.
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #28 kedy: 28. Október , 2006, 12:03:32 »

rastis napísal:
Citácia
mates - bud pouzivaj diakritiku alebo nie, ale ta forma, ktorou pises je (aspon pre mna) na citanie to najhorsie.

sorry som v greecku a som raad ze co to sa mi podarii napiisat na greeckej klaavesnici:unsure:
Zaznamenané

FALLGRAPP
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #29 kedy: 28. Október , 2006, 12:25:51 »

hovorim o tych pozdvojovanych samohlaskach kristabohaskakaveho
Zaznamenané
Strán: 1 [2] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 21 otázok.