Ochota je u nich dosť minimálna, aj keď predavačov poznám dávno, niektorí sú kamaráti, predsa len sa asi musia držať zamerania tohoto obchodu - rýchlo predať čo najviac a nezdržiavať sa ničím iným.
- Už som nakúpil viac aj drahších vecí dávnejšie, potom som si chcel vyskúšať malý sequencer od Yamahy, nemali manuál v slovenčine, nevedeli mi s tým poradiť. Hovorím im, že nie som schopný si to tam za hodinu vyskúšať, lebo na nič za taký krátky čas neprídem, či mi to teda nepožičajú na deň-dva domov, poznajú ma, dám zálohu, vyskúšam. Ochota dohodnúť sa na bode mrazu, tak som sa im na to vyprdol a tento sequencer som pozháňal cez inzerát na nete takmer za polovicu, stretol som sa s predajcom a ten mi aj povysvetľoval nejaké veci.
- Ale to samozrejme nebol najhorší zážitok. Ten prišiel, keď som v 30 hrmených vybral a kúpil lacnú akustickú gitaru pre kamarátkinho frajera (od nej vlastne darček pre neho) a dohodol som sa cez net, že si vyskúšam gitaru na predajni z viacerých kusov. Týpek bol na nete ochotný, vybavil a napísal, že si môžem pre ňu prísť a vyskúšať ju. (Už som pár vecí takto kupoval, ale to nebola gitara, tak som si to mohol nechať kľudne poslať domov.)
Tak som sa v nedeľu vybral do predajne, dal som si čas hodinku a potom mali prísť kamoška s kamošom a darček si odniesť. Lenže na predajni mi oznámili, že o ničom nevedia a nič mi teda nedajú. Očakávali, že sa otočím a odídem.
Vravím, že má byť všetko dohodnuté, nech niekomu zavolajú prípadne, gitara je zaplatená a ja nemám čas sa dohadovať za nich a strácať čas chodením po obchodoch a naháňaním kúpenej veci. Neboli ochotní volať, vraj je nedeľa večer. A ja sa teda môžem v nedeľu večer kvôli nim prehnať, spolu so mnou ďalší ľudia?
Prinútil som ho, aby som mohol v jeho PC v mojich mailoch vyhľadať ten, ktorý oznamoval, že je všetko dohodnuté a mám prísť na predajňu. To som mal šťastie, že so ho nezmazal. Asi po polhodine dohadovania, keď mi týpek, ktorého poznám asi 10 rokov, poznáme sa a tykáme si, začal vykať..,
a neochotne povedal, že dobre, nech si teda gitaru zoberiem. Vravím, že ja som si prišiel vybrať z viacerých kusov, nebudem kupovať lacnú naslepo zabalenú v papierovaj krabici. Nech mi ich donesú viac a ja si vyberiem.
To bol ďalší vážny takmer neprekonateľný problém, už sa so mnou bavili dosť drsne, že ako si to predstavujem, to im už nikto vybalené gitary nekúpi, pomaly ma chceli z predajne zas dostať. To som bol už vytočený, vravím, že z tej predajne neodídem, dokiaľ si jednu gitaru k spokojnosti nevyberiem, je aj zaplatená. Čakám na ľudí, ktorí si majú dojsť pre ňu. To už aj ostatní "kamaráti"- predavačí zazerali, že čo im tam robím problémy v ich zabehanom systéme predaja. Vydupal som si asi 4 kusy, skúšam po jednej, ďalší problém, vravím doneste mi imbus, ideme štelovať krky, lebo ani jedna nebola použiteľná v takom stave, ako bola vybratá z krabice. Najprv aj v tom vyzeral byť problém, ale zlomil som ich, tak som každú došteloval, nastavil a pozrel všetky chyby aké majú, pri každej som ich na ne upozornil. Samozrejme žiadne poďakovanie, že som im tie gitary našteloval, tak aby bola vcelku použiteľné. Chýb mali naozaj dosť (gitary SX). Nakoniec znechutený som si predsa len jednu vybral, taká čo aj po nastavení krku a príjemného dohmatu drnčala jemne len na jednom pražci niekde v14 polohe, kde ten chalanisko nikdy hrať nebude.
Akurát som to stihol, keď prišli pre gitarku kamaráka s frajerom aj moja holka a boli veľmi radi, že som im ju pomohol vybrať, ešte keď počuli o tých problémoch. Neviem si predstaviť, keby tam došli oni naslepo pre ňu a oni by sa ich snažili vypoklonkovať z predajne, ako by teda nakúpili už aj zaplatené.
A ja som mal jeden z najhorších zážitkov z obchodov.
- Ešte ďalší príklad, keď si kamoš objednal mixpult, vraj do týždňa bude, čakal 3 mesiace, pýtal sa naňho stále a keďže ho už s kapelou potrebovali, kúpil inde. Oni mu ani potom z predajne sami od seba nevolali, mali v paži..
- Ďalší - môj kolega zo Silent Dua - Richie kúpil u nich pred časom akustiku Yamahu APX, nemali k nej kufor akurát, tak si ho objednal, čakal naňho asi 4 mesiace a to ich tiež už pekne naháňal, aby to urýchlili. Bol z nich nešťastní, lebo aby sami informovali, to sa človek nedočká..
Už som si povedal, že v Muzikeri nikdy žiadnu drahú vec nekúpim. Jedine ak struny, keď bude všade inde zavreté. Občas som bol už odvtedy mrknúť predajňu a kamarátov, čo tam robia, vzťahy sú zas normálne, akoby sa nič nestalo
.