Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Ashdown

Started by LUMPYs.r.o, 04. Júl , 2010, 15:59:33

LUMPYs.r.o

Zdravim , trosku mimo témy pred nedavnom som si zaobstaral moj prvý basovy aparat, velmi ma oslovila značka Ashdown a aj osobnosti ktore na tychto aparatoch hraju , aky je vas nazor? ma niekto skusenosti s tymto aparatom? Toto je konkretne Bedna s novsej verzie T414 DEEP + EVO II 300h hlava , je to celkom fajn zvuk hlavne pre moju jazzbasu ale skoda ze som nemohol zohnat starsiu  8 ohmovu verziu boxu, keddze v tom pripade by som mal vyssiu zostavu keddze pri 8 ohmoch treba dokupit este jeden 15 palcovy box k tomu, vyzeralo by to lepsie keby boli dva boxy:D tento novsi je 4 ohmovy cize dava 300 w , a nie je moznost zapojit k nemu 15 stku basovy box, co us narobim:D ma niekto nejake skusenosti s tymto aparatom? :sos:

ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II
MTD Kingstom The Heir (Trans Cherry )

bigbadbrad

presne na to som vcera hral ;D ale neviem ti povedat ci je to dobre, mne byto stacilo ale niesom basak moc

LUMPYs.r.o

Quote from: bigbadbrad on 04. Júl , 2010, 16:50:05
presne na to som vcera hral ;D ale neviem ti povedat ci je to dobre, mne byto stacilo ale niesom basak moc

:D no teda ja osobne si myslim ze dobre to je , vyuziva to mnozstvo hudobnikov aj na svetovych urovniach, za tu cenu to ma dost dobry zvuk skoda ze nemam na EVO III to je genialita , hral som na tom asi dva krat na EVO III ten zvuk je neskutocne plny a krémovy , strasna pecka proste :D a co si skusal niekde len tak ? ci hras aj na base trosku?
ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II

garde

....dobrý výber, hrá to pekne....zlý krok si určite nespravil....len nechápem o čom točíš.... http://kytary.cz/baskytary/basove-reproboxy/ashdown/ ....keď si vedel, že čo chceš mohol si si to kľudne aj objednať....
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"

LUMPYs.r.o

Quote from: garde on 06. Júl , 2010, 12:05:36
....dobrý výber, hrá to pekne....zlý krok si určite nespravil....len nechápem o čom točíš.... http://kytary.cz/baskytary/basove-reproboxy/ashdown/ ....keď si vedel, že čo chceš mohol si si to kľudne aj objednať....

noo momentik , to je torsku inak EVO III je dost draha zalezitost preto som musel kupit evo II , tvoj link je na reproboxy, o te eni tak nejde  zvukovy rozdiel medzi reproboxami nie je as tak viditelny ide skor o hlavu, ak mas hlavu EVO III a mas ju zapojenu na reprobox s rady evo II tak ti to v podstate da zvuk aparatu EVO III lebo podstatna je ta hlava ale ak mas hlavu EVO II a box EVO III aj tak ti to da len zvuk EVO II lebo hlava je EVO II , aj chlapik co mi to predaval ma box EVO II lebo je lacnejsi a hlavu EVO III 600 w , a da mu to zvuk kompletneho aparatu EVO III
ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II

garde

....to čo si tu opísal, je hotový blud....išlo o to, že tam máš....tie 8 ohmové boxy v sérii tej hlavy....tak teda konkrétnejšie http://kytary.cz/ashdown-mag-115-deep/HN107357/ http://kytary.cz/ashdown-mag-410t-deep/HN107359/ ....nechápem čo okolo toho vtákuješ  ;D ....

pista58

lumpy nic v zlom ale mas to totalne domotane - od momentu kto na tom hra (na tychto lacnych seriach nehra nikto svetovy), az po tie kombinacie ze co ti bude ako zniet. keby to bolo tak ako pises tak si kupim najdrahsi ashdown zosilovac a najlacnejsi ashdown box a bude mi to hrat ako najdrahsi komplet s tym ze je jedno aka je bedna? ... to uz je aj proti logike sedliackeho rozumu - iste to moze byt lepsi zvuk ako pri lacnejsom zosilovaci, ale bude tam kompromis toho lacneho boxu. aj ten ma svoj podiel na zvuku :)
dobre spravene 4ohm boxy su vyhoda ak nechces terigat dalsi box a vselijako to kombinovat + zosilovac ti dava plny vykon. hentake kombinacie lacnych 4x10 a lacnych 1x15 niesu nikdy velmi dobra cesta, radsej mat jeden kvalitnejsi box ako dva menej kvalitne  :drink:
o-yep sro

LUMPYs.r.o

ok som rad ze si mi dal jasno do hlavy , ja mam 4 ohmovy jeden box cize na mne sa nevyburuj , mam 4x10    8 ohmovy box , a co sa tyka tych kombinacii jasne ze nebude hrat najvyssia verzia hlavy s najnizsou verziou boxu tak ako najlepsi ashdown ale myslel som to tak , ze sa da spravit komrpmis na baze takej, ze si kludne mozem zapojit EVO III 600 W ktora stoji okolo 600 € na box ktory mam ja cize 4x10 , 8 omh 450 w a ten zvuk bude dost podobny , smaozrejme keby som tam dal este kvalitnejsi zosilovac ten zvuk us nedostanem s toho reproboxu lebo kvalitativny rozdiel bude volemi vysoky, a dalej ak si tu spominal o lacnych sunkach nieco? vies v com je umenie? to by si mal vediet, aj basgitara Stagg za 100 000 Sk ti bude hrat dobre , ide o to robit co najlacnejsie veci cize najdostupnejsie a  zarovne aby boli velmi dobrej a uspokojivej kvality , a myslim si ze tychto znaciek je velmi malo akurat tak ashdown a mozno kustom , alebo GK sem tam , inak su veci ako marshall  a mesa predrazene fajnsmekrovky ktore casto krat nie su na tu cenu as tak dobre , su to len predrazene veci , ktore mozno su dobre ale za nekrestanske sumy , a pritom o polovicu lacnejsie aparaty kustom alebo ashdown sa dokazu vyrovnat tymto veciam, prajem este pekny den a malo prasknutych strun:D
ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II

LUMPYs.r.o

pardon 4 ohmovy box samozrejme som chcel povedat ze mam, k 8 ohmovemu by som potreboval samozrejme 15 nastku este jednu,
ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II

LUMPYs.r.o

Quote from: garde on 06. Júl , 2010, 12:19:57
....to čo si tu opísal, je hotový blud....išlo o to, že tam máš....tie 8 ohmové boxy v sérii tej hlavy....tak teda konkrétnejšie http://kytary.cz/ashdown-mag-115-deep/HN107357/ http://kytary.cz/ashdown-mag-410t-deep/HN107359/ ....nechápem čo okolo toho vtákuješ  ;D ....

moment ano toto su ashdowny ale starsej vyroby, tieto su chlpate a 8 ohmove cize musia byt pokope , lenze tu sme sa bavili skor o mojom boxe 4x10 , 450 w , 4 Ohm , to je s novsej verzie ,
ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II

LUMPYs.r.o

Quote from: pista58 on 06. Júl , 2010, 12:35:20
lumpy nic v zlom ale mas to totalne domotane - od momentu kto na tom hra (na tychto lacnych seriach nehra nikto svetovy), az po tie kombinacie ze co ti bude ako zniet. keby to bolo tak ako pises tak si kupim najdrahsi ashdown zosilovac a najlacnejsi ashdown box a bude mi to hrat ako najdrahsi komplet s tym ze je jedno aka je bedna? ... to uz je aj proti logike sedliackeho rozumu - iste to moze byt lepsi zvuk ako pri lacnejsom zosilovaci, ale bude tam kompromis toho lacneho boxu. aj ten ma svoj podiel na zvuku :)
dobre spravene 4ohm boxy su vyhoda ak nechces terigat dalsi box a vselijako to kombinovat + zosilovac ti dava plny vykon. hentake kombinacie lacnych 4x10 a lacnych 1x15 niesu nikdy velmi dobra cesta, radsej mat jeden kvalitnejsi box ako dva menej kvalitne  :drink:

diky, mna hnevalo to ze to nemam vysoke a ze to je take male, dost amatersky postoj s mojej strany:D ale tak aspon som rad ze mam teda ten jeden 4x10, 4 Ohmy cize jeden box, jedna hlava , :D a je to fajn, inak v tom mas pravdu to prenasanie ma dost odradza:D
ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II

garde

Quote from: LUMPYs.r.o on 06. Júl , 2010, 12:58:59
moment ano toto su ashdowny ale starsej vyroby, tieto su chlpate a 8 ohmove cize musia byt pokope , lenze tu sme sa bavili skor o mojom boxe 4x10 , 450 w , 4 Ohm , to je s novsej verzie ,

....nebodaj si ich aj skúšal....staré a nové....ja som narážal na to, že vôbec nie je problém niečo zohnať....podľa mňa tam nie je skoro žiadny rozdiel vo zvuku....a malý, spratný a dobre hrajúci amp je veľakrát plusom....

LUMPYs.r.o

ano v tom s tebov suhlasim, no ties starsie verzie sa v podstate neodlisuju od tych novsich takmer nicim:D moznoze firme ashdown dosla modra farba :D tak ich zacali robit cierne a s kozenkou:D 
ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II

LUMPYs.r.o

a ano hral som teras koncert na aparate basaka s druhej kapely s ktorou sme mali koncik, bol to ten ashdown co si mi posielal teda dvojo bedni 8 ohmovych, ten zvuk , doteras som bol presvedceny ze bol lepsi ale necham si poradit od vas, lebo viac ludi je nazoru ze radej jeden kvalitnejsi box ako dva menej kvalitne 8 ohmovky
ASHDOWN MAG-414T DEEP
ASHDOWN MAG-300H EVO II

rastis

toto je cela nejaka popletena tema tusim, teda nie som basak, ale nejak sa mi nevidi, co tu lumpos pise...