marosisko
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 22. September , 2009, 20:11:04 » |
|
podla mna bude dobre, ak si trosku nastudujes aspon zakladnu teoriu, ak si tak uz spravil, tak by som si to zopakoval, pretoze v tom mas trochu misung. ked ako priklad uvadzas stupnicu Cdur, tak ton E nie je prima ale tercia a ton F je kvarta. isto tam aj niekde bolo vysvetlene preco je medzi niektorymi tonmi stupnice vzdialenost jedneho tonu a inde iba polton styrioci nemyl ho. intervaly su vzdialenosti medzi tonmy a jedno v medzi ktorymi. tie nazvy totizto oznacuju aj postavenie tonu v stupnici. blade hovory o vzdialenostiach medzi tonmy a nie o postaveni tonu v stupnici. ako si prisiel k tomu ze uvadza ako priklad c dur...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 22. September , 2009, 20:32:51 » |
|
styrioci nemyl ho. intervaly su vzdialenosti medzi tonmy a jedno v medzi ktorymi. tie nazvy totizto oznacuju aj postavenie tonu v stupnici. blade hovory o vzdialenostiach medzi tonmy a nie o postaveni tonu v stupnici. ako si prisiel k tomu ze uvadza ako priklad c dur...
intervaly su vzdialenosti nejakeho tonu voci zakladnemu tonu toniny. cize logicky mi z toho vychadza, ze ked zacal s tym, ze c je prima a d sekunda, tak e nemoze byt znova prima a f sekunda. kedze zrejme chcel uviest ako najjednoduchsi priklad toninu c-dur.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 22. September , 2009, 20:43:58 » |
|
chalanisko oznacil C-C a nie C, E-F a nie F. pre priklad v tonine sa pouzivaju akordy napr. kvintakordy .oznacuju sa v nich vzdialenosti medzi tonmy akordu alebo vzdialenost tonu k zakladnemu tonu stupnice vyjadrujucej danu toninu? to ,co si napisal je tiez pravda ,len taka ina. mozez hrat aj terciu od tercie. a ked chces aj sekundu od kvarty.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 22. September , 2009, 20:51:36 » |
|
intervaly su vzdialenosti nejakeho tonu voci zakladnemu tonu toniny. cize logicky mi z toho vychadza, ze ked zacal s tym, ze c je prima a d sekunda, tak e nemoze byt znova prima a f sekunda. kedze zrejme chcel uviest ako najjednoduchsi priklad toninu c-dur.
nie interval je vzdialenost medzi tonmi. teda C-C je prima C-Cis mala sekunda C-D je velka sekunda C-Dis mala tercia C-E je velka tercia, ale aj E-E je prima E-F je mala sekunda E-Fis je velka sekunda E-G mala tercia a E-Gis velka tercia.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Blade34
nováčik
Príspevkov: 9
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 23. September , 2009, 16:01:18 » |
|
nie interval je vzdialenost medzi tonmi. teda C-C je prima C-Cis mala sekunda C-D je velka sekunda C-Dis mala tercia C-E je velka tercia, ale aj E-E je prima E-F je mala sekunda E-Fis je velka sekunda E-G mala tercia a E-Gis velka tercia. no konecne odpoved aku som hladal cize to mam nastudovane dobre... styrioci trohcu inak pochopil dik za odpovede
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 23. September , 2009, 18:24:32 » |
|
blade rozumies tomu spravne, styrioci tomu nerozumie. c-dis zvacsena sekunda . uz musime iba pockat, kym mikolaj zrusi primu, sekundu, terciu,... aj v hudobnej nauke. takze sa to sup-sup vsetci naucte, aby nemohol znovu primitivne "argumentovat" tym, ze mnohi tomu stale nerozumeju a maju v tom chaos. zvacsena moze byt len kvarta a kvinta, ale to ty vies tak ho nemyl no mozno nam zrusi aj intervaly
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 23. September , 2009, 19:04:02 » |
|
ako prosim? poslem na teba mikolaja co uz sa to aj stihol zrusit?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Slayertplsko
náhodný pocestný
Príspevkov: 142
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 23. September , 2009, 20:50:00 » |
|
teraz neviem, ci si myslel vazne tu kvartu a kvintu. predpokladam, ze to vies, ale samozrejme moze byt (a casto sa aj vyskytuje) napr. zvacsena sekunda (durova dominanta v mol -> harmonicka mol), charaktericticky interval pre alterovane akordy zvacsena sexta, resp. zmensena tercia v povodnom tvare, zvacsena (zmensena) septima,.. . pri dvojitej alteracii vznikne dokonca dvojzvacsena oktava a pod. nepochybujem o tom, ze to vsetko ovladas, tak isto to, ktore intervaly sa zvacsuju a ktore zmensuju, ale aby sme boli v sulade s protokolom, tak som to musel napisat. kto vie, co by si inac o nas pomyslel pan minister. Tak tak.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 24. September , 2009, 01:45:27 » |
|
nie interval je vzdialenost medzi tonmi. teda C-C je prima C-Cis mala sekunda C-D je velka sekunda C-Dis mala tercia C-E je velka tercia, ale aj E-E je prima E-F je mala sekunda E-Fis je velka sekunda E-G mala tercia a E-Gis velka tercia. Blazej to vie, ale asi nechcel reagovať. C-Cis je zväčšená prima, C-Dis je zväčšená sekunda.. Len aby bol poriadok..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marowak
Hosť
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 24. September , 2009, 07:05:00 » |
|
Sorry, boli tu chyby, tak nech to nematie...
|
|
« Posledná zmena: 24. September , 2009, 08:36:33 od marowak »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 24. September , 2009, 07:47:50 » |
|
Ja by som si na začiatok rozdelil intervaly na: 1, základné 2,odvodené Základné: -čisté /1,4,5,( / - malé a velké /2,3,6,7/ Odvodené-zväčšene /dvojzväčšené// -zmenšené /dvojzmenšené/ No a potom z toho "zakladu" zložené, konsonantné,disonantné,doškalne,alterované,enharmonické Kua,dam 8-mičku do zátvorky a z oktávy je smajl.
|
|
« Posledná zmena: 24. September , 2009, 08:06:45 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marowak
Hosť
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 24. September , 2009, 08:37:21 » |
|
Uz som to opravil. Vdaka za vysvetlenie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marowak
Hosť
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 24. September , 2009, 08:38:29 » |
|
...zajtra, ked budem mat cas a ak by bol zaujem, tak mozem vysvetlit na alterovanych akordoch prakticke vyuzitie zvacsenych a zmensenych intervalov. dal by som ukazky v notach, aby to bolo zrozumitelne + nejaky strucny popis
Ano, mozes, je zaujem.
|
|
« Posledná zmena: 24. September , 2009, 08:38:57 od marowak »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hate_me
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 25. September , 2009, 10:26:09 » |
|
zajtra, ked budem mat cas a ak by bol zaujem, tak mozem vysvetlit na alterovanych akordoch prakticke vyuzitie zvacsenych a zmensenych intervalov. dal by som ukazky v notach, aby to bolo zrozumitelne + nejaky strucny popis
jasne, bude to na uzitok, aspon si myslim
|
|
|
Zaznamenané
|
... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 14. December , 2009, 19:19:11 » |
|
...neviem to tu ani za nic na svete najst . . . bola tema o mulltiintervalovej muzike ci ako sa to vola, ked je stupnica rozdelena viac ako na 12 tonov, aj nejaki interpreti boli spomenuti . . . pomozte mi dakto lebo zosaliem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|